LogPoint logotyp, länk till startsidan

2017-03-28

Bild från Rosenlunds Åkeri Bild från Rosenlunds Åkeri Bild från Rosenlunds Åkeri

LogPoint-profilen: Roger på Rosenlunds Åkeri

50-årig kompetens inom transportbranschen, ett läge med närhet till både kunder, konkurrenter, järnväg och E4:an - det är bara några av framgångsfaktorerna för Rosenlunds Åkeri som finns på LogPoint sedan 2007. Roger Ödebrink berättar om Rosenlunds Åkeri, sin roll på företaget samt sina framtidstankar om LogPoint South Sweden.

Roger Ödebrink, bild från Rosenlunds Åkeri.

Rosenlunds Åkeri AB grundades år 1964 av Allan Gustafsson och började med en enda linjebil på sträckan Jönköping – Västerås. Företaget ägs fortfarande av familjen Gustavsson men har med tiden vuxit rejält och har idag över 250 anställda, över 300 registrerade fordonsenheter och omsätter ca 240 miljoner kronor. Företaget löser express-, del, eller hel-leveranser inom hela Europa och har dessutom kapacitet för både korttids- och långtidslagring i egna lokaler.

Rosenlunds Åkeri flyttade till Torsvik, LogPoint South Sweden, år 2007. Roger Ödebrink, utbildnings- och kvalitetsansvarig på Roselunds åkeri, förklarar att en stor anledning till att man valde LogPoint var läget utmed E4:an. Många av företagets stora kunder såsom DHL, Elgiganten och Aditro finns dessutom placerade inom området.

- Som åkeri är det helt avgörande för vår framtid och utveckling att vi finns i ett område där vi har närhet till både kunder och andra logistikföretag. E4:an är ju den stora pulsådern för gods och närheten till den är en enorm styrka, säger Roger.

Roger Ödebrink har jobbat på Rosenlunds Åkeri sedan 2011 och har under tiden bland annat varit personalansvarig, samt utbildnings- och kvalitetsansvarig vilket han är än idag. Roger beskriver sig själv som lite av en ”diverse-arbetare” då man på Rosenlunds åkeri inte jobbar så mycket med fasta titlar, utan ofta hjälper till där det behövs. Kontakter med - och bevakning av omvärlden samt påfyllnad av kaffemaskinen är några skilda uppgifter som kan finnas med en arbetsdag.

Bild över Rosenlunds Åkeri på LogPoint. Bild från Rosenlunds Åkeri.

- Det bästa med mitt jobb är att jag just får vara med och jobba med många delar av företaget, ingen dag är den andra lik. Att både få jobba nära ledningen samt med alla anställda är väldigt stimulerande, säger Roger.

Roger tillägger leende att det är ett drömjobb att få arbeta så varierat i ett företag som utvecklats väldigt positivt de senaste åren. Något som har bidragit till denna positiva utveckling är enligt Roger företagets flexibla arbetssätt, duktiga och engagerade medarbetare, ett stort utbyggt linjenät samt 50-årig kompetens inom branschen.

- Vi brukar säga att vi löser transporter av allt så länge det finns en väg!

Relativt nyligen började Rosenlunds Åkeri dessutom köra en viss del av sitt gods på räls istället för på väg, och utnyttjar därför kombiterminalen på området. Enligt Roger är det mycket positivt för företaget att kunna frakta mer gods på järnväg av både kostnadsmässiga och miljömässiga skäl.

- En viktig framtidsutveckling för LogPoint South Sweden är att man hittar en långsiktig och bra lösning av järnväg och kombiterminal för att kunna behålla vår position som ett viktigt logistiknav!

Roger har många andra tankar om LogPoints utveckling. Själv bor han i Vaggeryd och tar sig enkelt till området med bil på E4:an. Kollektivtrafiken söderut är något som däremot behöver förbättrats enligt Roger:

- Bra kollektivtrafik och förbindelse även söderut är jätteviktigt för att vi ska kunna rekrytera personal till företagen i området. Tillgång till bra personal inom logistik-branschen är överlag en viktig framtidsfråga!


Roger Ödebrink valdes till ny ordförande i LogPoint Business Network på årsmötet som hölls den 30 mars.

Läs mer om Rosenlunds Åkeri här!länk till annan webbplats