LogPoint logotyp, länk till startsidan
LogPoint logotyp, länk till startsidan

Etablering

Längs med E4:an och med närhet till riksväg 40 hittar du LogPoint South Sweden bara 10 minuter söder om Jönköping. Det är enkelt att ta sig till Sveriges storstäder och vidare ut i Norden och Europa. Anledningarna för etablering på LogPoint South Sweden är många!

Nordens bästa läge

LogPoint South Sweden ligger strategiskt placerat mellan Sveriges och Nordens huvudstäder. E4:an går rakt igenom området och några minuter bort finns anknytning till Riksväg 40. Godstransporter kan även ske via järnvägen som har spår in på området samt via Jönköpings flygplats som ligger ca 15 minuter från LogPoint.

Service på högsta nivå

På LogPoint erbjuds företagen och dess anställda service av högsta nivå. På området finns bland annat restauranger, gym, hälso- och friskvård, trygga lastbilsparkeringar, cykelvägar, tankningsställen och bilvård. Mycket har öppet både dag och natt eftersom LogPoint South Sweden lever dygnet runt.

Utveckling och Expansion

På LogPoint blickar man mot framtiden. Området expanderar ständigt med utveckling av ny mark som ger möjligheter till både nya etableringar och expansion. Att hitta nya arbetssätt, nya samarbeten och former för utveckling är något man arbetar med dagligen. Utbildningar och forskning inom Supply Chain Management och logistik finns i närområdet och stärker områdets utveckling.

Samarbete och nätverkande

Förutom det starka företagsnätverket, Logpoint Business Network, som redan finns på området finns också de mer informella nätverken. Viljan att hjälpa och stötta varandra är stark på LogPoint. Både små och stora företag drar nytta av varandra inom flera områden.

Region med stark tillväxt

Jönköpingsregionen har en hög inflyttning, en stark tillväxt och ett bra företagsklimat. Det finns en stark entreprenörsanda och en stor satsning på stadsutveckling och näringslivet. Ihop med regionens låga arbetslöshet gör det att både tillväxten och företagsklimatet är ett av de bästa i Sverige.


 • "Stark utveckling"

  "Jönköping är en kommun i stark utveckling. Näringslivet är diversifierat och entreprenörskap är en småländsk självklarhet!"

  Sven Rydell, Näringslivschef Jönköpings kommun
   

 • "Perfekt för centrallagret"

  "Eftersom Jönköping ligger mitt i Norden och täcker 80% av Nordens befolkning på en leverenstid inom 24 h är vårt läge på LogPoint helt perfekt för vårt centrallager!"
  Marie-Louise Gotmark, Head of HR Elgiganten