LogPoint logotyp, länk till startsidan
LogPoint logotyp, länk till startsidan
Bild från Bubs Godis AB Bild från Bubs Godis AB Bild från Bubs Godis AB

Logpoint-profilen - Malin på Bubs Godis

”Välj godis med skallen som vi brukar säga” säger Malin Lindström som är marknadsansvarig på Bubs Godis AB – företaget som bland annat tillverkar Hallonlakrits-skallen. Lär känna LogPoint-profilen som vet allt om att jobba med produkter som faller oss i smaken!

Bubs Godis AB har två av Nordens modernaste godisfabriker med avancerad och automatiserad utrustning. De erbjuder godis och choklad av hög kvalitet. Deras populära Hallonlakritsskalle har nog ingen missat! En stor del av Bubs sortiment är fritt från animaliska tillsatser och allt förpackat godis är Fairtrade-certifierat.

Men tillbaka till där allt började. Bubs Godis AB är ett familjeföretag som startade sin verksamhet 1992 på Haga i Jönköping men redan år 1995 flyttade man till Torsvik, som är en del av LogPoint South Sweden. Först på en annan plats än den de har idag. Snabbt kom dock behovet av större lokaler och byggnationen av Bubs nya fabrik tog fart! Sedan dess har de bedrivit sin verksamhet på samma mark men fabriken har vuxit och blivit större allt eftersom.

Bilden föreställer Malin som är marknadsansvarig på Bubs Godis AB.

Malin Lindström, Marknadsansvarig på Bubs Godis.

Torsvik och LogPoint som plats att driva företag på tycker jag är jättebra, framförallt för industrier med tanke på det geografiska läget och de logistiska förutsättningarna, säger Malin Lindström, marknadsansvarig på Bubs.

Bubs har idag ungefär 50 anställda och omsätter ca 162 miljoner kronor om året. De säljer sina produkter även utanför Sveriges gränser främst till Norge, Finland och Island.

Malin har arbetat som marknadsansvarig på Bubs Godis AB i över 2 år. En vanlig arbetsdag för Malin kan innehålla allt från att uppdatera Bubs sociala medier, mailkonversationer med marknadsrelaterade leverantörer och ansvara för sponsring. Utöver detta är Malin med i produktutvecklingsgruppen på Bubs där de arbetar med att ta fram nya produkter som faller folk i smaken.

- Det bästa med mitt jobb är att det är varierande och att godis är en så rolig produkt att arbeta med. Med tanke på att företaget är relativt litet och jag är den enda som arbetar med marknad så får man vara med på många olika delar vilket är både spännande och roligt. Detta är dock också en utmaning, det blir en väldigt bred roll där man behöver kunna lite om mycket, säger Malin.

Helt ny fabrik

Efterfrågan av Bubs produkter har ökat och för att bemöta den stora efterfrågan pågår det just nu en byggnation av Bubs tredje fabrik i anslutning till de befintliga i Torsvik. Med den nya fabriken i sikte är Malin förväntansfull inför framtiden. Den nya fabriken kommer dels att bidra med möjligheten att fördubbla kapaciteten men även utveckla produktionen och utforska nya marknader!

När det kommer till LogPoints framtid ser Malin positivt på att området växer och att fler och fler verksamheter väljer att etablera sig på LogPoint:

– Jag tycker att området haft en bra utveckling de senaste åren med nya lunchställen, gym etc. samt att fler företag hittat hit. Det hoppas jag fortsätter - att fler företag vill etablera sig på LogPoint och bidra till utvecklingen av området!

Läs gärna mer om Bubs Godis AB och företagets produkter här: https://bubs.se/ Länk till annan webbplats.