LogPoint logotyp, länk till startsidan
LogPoint logotyp, länk till startsidan

Kvinna med lockigt hår och rött friskis-linne instruerar tränings-deltagare i skivstång.

Bild från Friskis

LogPoint-profilen: Johan på Friskis

Svartvit porträttbild på Johan Thor. Han har en mönstrad skjorta på sig och ett glatt leende.

Johan Thor, VD och verksamhetschef.

Passar alla - från otränad till landslagstävlande! Så beskriver Johan Thor Friskis träningsutbud. Lär känna vår nya LogPoint-profil och en av våra viktiga service-funktioner på området!

Friskis har funnits på LogPoint South Sweden sedan 2017 då de öppnade upp sitt gym i sina skinande nya, 900 m2 stora lokaler på delområdet Torsvik. Under 2020 har även gruppträning tillkommit. Friskis mål är att få så många som möjligt att röra på sig under lustfyllda former och de såg en stor potential i LogPoint som område samt närliggande samhällen. Genom Friskis får de anställda på området tillgång till en modern träningsanläggning precis intill sina jobb!

När Johan Thor, VD och verksamhetschef på Friskis, beskriver vad han uppskattar med LogPoint-området nämns att han tycker om att det finns en expansions- och framåtanda som både företag och anställda verkar dela.

- Jag hoppas att ännu fler företag upptäcker att Jönköping är bästa stället i Sverige att ha sitt huvudkontor på, tillägger han.

"Alla medlemmar är våra ägare"

Friskis som förening har dock funnits betydligt längre i Jönköpings-området. Redan 1985 startades föreningen, och har sedan dess vuxit till en organisation med runt 25 anställda, 500 funktionärer och en omsättning på 43 miljoner kronor. Utöver LogPoint-anläggningen finns Jönköpingsföreningen i Jönköping City, Huskvarna, Värnamo och Växjö. I höst öppnar föreningens sjätte lokal genom etablering i Eksjö.

- Träningsmässigt sticker våra gym ofta ut med att vi jobbar med mycket öppna ytor, så att det finns rejält med plats att träna funktionellt och crossfit-inspirerat. Vi har också en stor tradition med gruppträning och har ett brett utbud för alla, otränad som landslagsman/kvinna. Rent organisatoriskt utmärker vi oss genom att vi är idrottsförening och att alla medlemmar är våra ”ägare”, förklarar Johan Thor.

Modernt förhållningssätt och en tro på att allting går

Förutom VD och verksamhetschef är Johan Thor just nu även platschef på den nya anläggningen i Växjö. I år firar han 20 år i föreningen. Stort grattis Johan!

- Tack! Jag älskar när saker och ting ändrar sig och får nya former, så egentligen är det konstigt att jag varit så länge på samma ställe. Men i och med att vi utvecklas hela tiden, tycker jag det är grymt kul. Det bästa med Friskis tycker jag alltså är vår snabba omställningsförmåga, vårt moderna förhållningssätt och tron på att allting går, säger Johan.

Johan förklarar vidare att hans arbetsdagar är variationsrika men att mycket tid just nu läggs på bilåkande till Växjö där han alltså är platschef, samt till Eksjö för att planera den nya lokalen. På kansliet i Jönköping blir det mer strategiska uppgifter. Och en hel del mailande, tillägger Johan med ett skratt.

Branschens framtidsutmaningar

En mycket aktuell strategisk fundering är vilka framtidsutmaningar träningsbranschen står inför. Johan tror bland annat att det är viktigt att hitta en bra balans mellan det grundläggande och basala i att röra på sin kropp och att göra det roligt och tillgängligt med hjälp av digitala hjälpmedel.

Läs gärna mer om Friskis Jönköping här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.