LogPoint logotyp, länk till startsidan
LogPoint logotyp, länk till startsidan

Bild från Swärds Däckservice Bild från Swärds Däckservice Bild från Swärds Däckservice Lagbild, Swärds Däckservice Bild från Swärds Däckservice

LogPoint-profilen: Janne på Swärds Däckservice

Efter runt 40 års erfarenhet från däckbranschen startade Janne Swärd Swärds Däckservice mitt bland de stora logistikföretagen på LogPoint. Lär känna LogPoint-profilen som berättar om verkstadens framgångsrecept, varför han valde att etablera på LogPoint och hur det känns att hjälpa ”kunder i nöd”.

Janne Swärd

Swärds Däckservice startade i september 2010 då Janne Swärd, efter runt 40 år i däckbranschen och de senaste 6 åren som anställd inom en däckkoncern, var sugen på att driva eget igen. Denna gång startade Janne företaget tillsammans med sin fru, Christina Swärd Rosenvinge, som varit i branschen sedan 2003.

Swärds Däckservice säljer däck och fäljar till alla slags fordon från minsta gräsklippare till största entreprenadmaskin och därtill hörande service. Företaget har även ett stort däckhotell med just nu hjul till 1800 bilar inhyrda – men det finns fortfarande plats för fler! Däckverkstaden hittas på Betavägen 13, mitt bland företagen på Torsvik. Valet av LogPoint/Torsvik som plats för företaget föll sig naturligt för Janne:

- Jag hade sneglat på Torsvik och LogPoint redan när jag drev min förra verkstad för jag tyckte det borde vara ett lämpligt område att bedriva däckverkstad med tanke på vilket logistikcentrum det är, berättar Janne.

Det hade han mycket rätt i. Swärds Däckservice allra största kund är nämligen ett annat LogPoint-företag, Rosenlunds åkeri, och enligt Janne så är Swärds Däckservice klart marknadsledande i kommunen när det gäller däck till just tyngre fordon. Swärds Däckservice är idag dessutom den enda privatägda fullservice-verkstaden i Jönköping:

Janne i en del av däckhotellet, bild från Swärds däckservice.

- Alla våra konkurrenter ägs av stora leverantörer. Så vårt vinnarkoncept är att vi är ett ägarlett företag med de absolut bästa och mest motiverade medarbetarna, säger Janne och ler.

Janne säger själv att han inte har något direkt titel i företaget, men om han ”ska ha någon” så är det VD. Han sköter mycket vad gäller kundkontakter, försäljning och inköp medan hustrun Christina ”basar” i kundmottagningen samt sköter all bokföring. Totalt är de åtta anställda i företaget. Janne berättar att det absolut bästa med jobbet är alla trevliga kunder han får träffa under en arbetsdag:

- De tacksamma kommentarerna man får när man kunnat hjälpa en kund i nöd känns extra bra!

När Janne funderar kring framtiden tror han att företaget nog inte kan växa lika kraftigt som de gjort den första tiden utan räknar med en lite lugnare tillväxt de närmsta åren. Men snart sätter däckbytarsäsongen igång ordentligt och Swärds Däckservice får mer att göra än någonsin!

Läs mer om Swärds Däckservice här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.