LogPoint logotyp, länk till startsidan
LogPoint logotyp, länk till startsidan

Ny ägare av AutoMat Torsvik

Sedan mars har Torsviks enda livsmedelsbutik AutoMat en ny ägare i Konrad Engman. Och butiken som har öppet dygnet runt fyller en viktig funktion i området.

Att det skulle bli just Konrad Engman som skulle ta över självservicebutiken AutoMat på Torsvik var lika givet som överraskande. 2022 tog han studenten från naturvetenskapliga programmet och av en slump såg han en annons om att butiken sökte ny ägare.

"Jag såg att behovet av butiken verkligen fanns, så jag satsade. Det har gått bra sedan dag ett egentligen och kunderna som besöker butiken sköter sig väldigt bra" berättar Konrad.

AutoMat är en obemannad butik och finns på flera platser runt om i Sverige. Som kund identifierar du dig med mobilt Bank-ID i entrén till butiken, plockar på dig dina varor och checkar sedan smidigt ut i självscanningskassan. För Konrad innebär det att han några gånger i veckan behöver besöka butiken för att städa och fylla på varor, utöver den tid han lägger på administration.

Butiken har också ett samarbete med Annes Husman där matlådor och baguetter dagligen levereras till AutoMat och säljs till kunden.

"På vardagar är det mestadels kunder som arbetar på området som besöker på butiken. Men även folk som bor i närområdet besöker butiken mycket. Speciellt på kvällar och helger när andra butiker stängt för dagen. Det behövs verkligen en butik som är öppen dygnet runt här på Torsvik" avslutar Konrad.

Bild från butiken föreställande olika sorters chips
Bild från butiken föreställande mejerivaror
Bild från butiken föreställande olika drickor