LogPoint logotyp, länk till startsidan
LogPoint logotyp, länk till startsidan

Kristoffer Göthner, Husseim Jacoub och Oskar Gustafsson, står ute på tomten i södra stigamo. Man skymtar en grävmaskin, en stor skylt, ett öppet fält samt lite skog i bakgrunden.

Internationell padelhall blir södra Stigamos första byggnad

Det ska bli en av Sveriges största största padelanläggningar, med plats för event, relax och konferens. Mitt på södra Stigamo sätts inom kort spaden i marken för vad som kommer att bli logistikområdets första verksamhet.

Bakom satsningen står ett par redan etablerade entreprenörer från Jönköping - Kristoffer Göthner och Hussam Jacoub, i ett team tillsammans med Oskar Gustafsson som har ansvar över det sportsliga.

Padelanläggningen på drygt 8 000 kvadratmeter blir en av Sveriges största och rymmer hela 21 banor. Anläggningen profilerar sig som högkvalitativ med ”panorama-banor”, rikligt med läktare och gemensamma ytor för att kunna ta sig an större evenemang, samt möjlighet till relax, mat och dryck.

- Storleken i sig är en viktig faktor. Padelhallen ska bli ett naturligt val för både större företagsaktörer, samt turneringsarrangörer både nationellt och internationellt, säger Kristoffer Göthner.

Padelanläggningen kommer byggas mitt i logistikområdet Södra Stigamo, som är en del av Logpoint South Sweden. Området är strategiskt placerat mellan Sveriges och Nordens huvudstäder och med närhet till norra Europa.

- Det gör oss till ett naturligt nav här, för de flesta olika branscher. Vi tror mycket på värdet av att befinna sig i front position i Sverige.

Så snart startbeskedet har meddelats står de redo att börja resa den första byggnaden på södra Stigamo. Byggnationen med padelanläggningen förväntas stå klart denna höst.

- Samarbetet med Logpoint har fungerat exceptionellt bra. De är lyhörda, hjälpsamma och har velat att det ska fungera smidigt för oss som byggaktör. Det känns bra när man kan samarbeta på det här viset, säger Kristoffer Göthner.