LogPoint logotyp, länk till startsidan
LogPoint logotyp, länk till startsidan

Skiss över DSV's nya lokaler på Stigamo. Vy från nord-ost.

Skiss över DSV's nya lokaler på Stigamo. Vy från nord-ost. Illustration från DSV Road AB.

DSV Road satsar stort på Logpoint South Sweden

DSV Road AB och Logpoint South Sweden har skrivit avtal om en stor nyetablering på delområdet Stigamo. DSV Sverige är i stark tillväxt och förvärvar därför 107 000 m2 för att kunna bygga ny terminal och kontor i Jönköping.

I delområdet Stigamo, som är en del av Logpoint South Sweden strax söder om Jönköping, väljer nu DSV Road att satsa stort genom ett markförvärv på 107 000 m2 för nyetablering. På platsen ska det byggas ny terminal och kontor.

DSV är en global leverantör av transport- och logistiktjänster. Med över 45 000 anställda samt kontor och anläggningar i mer än 80 länder på 6 kontinenter, tillhandahåller DSV logistiklösningar för tusentals företag dagligen. DSV har varit etablerade i Jönköping sedan 70-talet och finns redan idag på Logpoint, men då på delområdet Torsvik.

- DSV är under stark tillväxt och har vuxit ur sina befintliga lokaler. Därför väljer vi nu att satsa stort på en nyetablering i Stigamo för att kunna utveckla vår distribution och affärsverksamhet ytterligare i Jönköpingsområdet, säger Magnus Malmqvist, VD på DSV Road AB.

- DSV har haft verksamhet med terminal och kontor i Torsvik under många år. Nu har vi fått en bra tomt i samma del av Jönköping med fördelaktig geografisk placering för vår centrala omlastningsterminal till inrikes och internationella transporter. Placeringen gynnar framförallt våra kunder och vår personal, som får en ny modern arbetsplats, säger Christer Hagsund, CFO på DSV Road AB.

Med etableringen av en större anläggning följer på sikt ett ökat behov av arbetskraft inom verksamheten för att klara en utökad produktion av transporttjänster.

Från Logpoint South Swedens sida är man glada över att kunna erbjuda attraktiv industrimark alldeles bredvid E4 till DSV och att kunna konstatera att ytterligare en stor etablering hamnar på delområdet Stigamo.

- Vi är väldigt glada att DSV Road väljer att satsa stort i vårt område. Att de redan idag finns på området men väljer att stanna kvar och dessutom expandera är ett otroligt fint betyg. Det visar att det jobb vi gör med utveckling är rätt och att förutsättningarna som företagen på området har är lönsamma, säger Caisa Björndal, affärsutvecklare på Logpoint South Sweden.

För mer information:

Caisa Björndal, affärsutvecklare, Logpoint South Sweden, tel. 036-10 81 89

Magnus Malmqvist, VD, DSV Road AB, tel. 0418-39 10 00