LogPoint logotyp, länk till startsidan
LogPoint logotyp, länk till startsidan

Visionsbild över DSV´s nya lokaler på LogPoint. Bild från DSV Road AB. Visionsbild över delar av DSV´s nya lokaler på LogPoint. Bild från DSV Road AB.

Charlotta på DSV Road AB

DSV har expanderat kraftigt under de senaste åren och när företaget hade vuxit ur sin nuvarande fastighet på Torsvik, LogPoint, blev valet självklart att vidare expandera på området. Charlotta Dahlgren på DSV Road AB berättar om den växande verksamheten och framtidsutsikterna.

Charlotta Dahlgren på DSV

Charlotta Dahlgren på DSV Road AB

DSV är en börsnoterad, dansk koncern som grundades 1976. Det som gör dem unika är att de är Sveriges största utrikesspeditör med en komplett europeisk täckning i ett eget nätverk. Tillsammans med en omfattande inrikes verksamhet är deras tjänsteutbud komplett för landbaserade transporter. De har utöver detta en global täckning tillsammans med sina systerbolag inom Air & Sea och erbjuder även lösningar för tredjepartslogistik via deras bolag DSV Solutions.

Charlotta Dahlgren har arbetat på DSV sedan maj 2017 och har titeln Manager Nordic Administration. Hon ansvarar för en administrativ grupp på nio personer som är placerade i Jönköping samt på deras huvudkontor i Landskrona. Deras huvudsakliga arbete är att fakturera sina kunder samt betala åkerier för utförda transporter.

- Det bästa är att ingen dag är den andra lik! Det mest utmanande för min del är att se till att vi hela tiden förbättras, berättar Charlotta.

Storbolag som värnar om närhet

Sedan starten för cirka 40 år sedan har bolaget expanderat stort:

- Under 2017 omsatte koncernen cirka 100 mrd sek och av dem låg 6 mrd på vår Road-verksamhet i Sverige. Totalt har vi hela 45 000 anställda i drygt 80 länder var av 1 200 är anställda på DSV Road här i Sverige, förklara Charlotta.

Trots företagets storlek är den lokala verksamheten viktig då DSV värnar om den närhet man har till sina kunder.

- Jönköping är en strategiskt viktig ort för oss då vi använder terminalen för en hel del av våra omlastningar. LogPoint är helt rätt beläget med närhet till både kunder och andra logistikföretag, fortsätter Charlotta.

DSV Road AB har under 2018 förvärvat ytterligare en fastighet på LogPoint för att utöka sin verksamhet. Den nya fastigheten ligger längs med E4:an på delområdet Stigamo.

- Tomten har en väldigt fördelaktig placering och geografiskt läge vid E4, som gynnar både kunder och anställda men inte minst miljön med kortast möjliga färdväg för DSVs bilar. DSV tänker alltid på hur vi kan minska vår miljöpåverkan och därför byggs alla nya kontor och terminaler enligt Green Building med 25 % lägre energiförbrukning, säger Charlotta Dahlgren och fortsätter.

- Med smart planering och större ytor kommer DSV kunna öka produktiviteten och möjligheten att ta emot ännu större mängder gods i den nya terminalen. I tillägg får vi som jobbar på DSV i Jönköping en modern och rymlig arbetsplats.

Terminalen utrustas med modern teknologi och har hög säkerhet. Bland annat måste samtliga lastbilar som kör till och från området passera genom en gate och ange ett nummer, som man får av sin trafikledare, för att bli insläppt på området. De nya lokalerna innehåller även gym och en restaurang.

- Restaurangen gynnar både personal och andra företag i området då den kommer vara öppen för allmänheten. När vi flyttat in är alla som har vägarna förbi varmt välkomna att äta lunch hos oss, säger Charlotta Dahlgren.

Framtidsutsikter

Framtiden för DSV ser ljus ut och företaget kommer fortsatt arbeta med sin tillväxtstrategi som ska ske både organiskt och genom fortsatta förvärv.

- Vi arbetar mycket med till exempel automatisering och effektivisering för att dra nytta av nya tekniska möjligheter som i slutändan ska vara positiva för våra kunder.

Charlotta Dahlgren berättar vidare att det dock finns många strukturella utmaningar i branschen:

- Vi har exempelvis en stor brist på chaufförer, inte bara i Sverige utan runt om i hela Europa. Det är en yrkeskår där många går i pension och det fylls inte på i motsvarande grad underifrån. Yrket är inte tillräckligt attraktivt och det måste till insatser på många olika områden för att säkra försörjningskedjan även framöver.

Utveckling av LogPoint

Charlotta ser stora möjligheter med LogPoint men också utvecklingspotential på området:

- Jag skulle vilja se en väl fungerande kollektivtrafik i LogPoint-området. Idag är det bara en linje som trafikerar sträckan och deras hållplatser är mer än en kilometer från vår arbetsplats. Med en bra kollektivtrafik har vi lättare att rekrytera, avslutar Charlotta.

Läs mer om DSV Road AB på www.se.dsv.com Länk till annan webbplats. eller följ företaget på deras Facebook-sida https://www.facebook.com/dsv.corporate Länk till annan webbplats.